MATTOJEN PESU

Olemme matonpesun ammattilainen. Pesemme kaikki matot laadukkaasti ja lyhyillä toimitusajoilla. Matoista tulee puhtaita ja ne säilyttävät muotonsa ja laatunsa.

 

Maton säännöllinen huolto pidentää sen käyttöikää

Matto tulisi tuulettaa ja imuroida säännöllisesti jotta vältetään pölyn ja lian pinttyminen mattoon. Mikäli mattoon tulee tahra, se tulisi poistaa heti. Tahrakohta olisi hyvä imeyttää huokoiseen paperiin tai pyyhkiä ylimääräinen lika pois. Tämän jälkeen matto olisi hyvä pesettää sillä kuivuneeseen tahraan ei enää välttämättä tehoa mitkään tahranpoistoaineet. Myös maton materiaalilla on suuri merkitys onnistuneessa tahranpoistossa.

Hyödynnä asiantuntemuksemme

Suurin osa pesulaan tulevista matoista pestään nykyään tasopesuna. Tasopesu on oikea pesutapa plyysimatoille, käytävämatoille ja joillekin villamattotyypeille.
Tasopesussa maton ryhti säilyy parhaiten. Teemme matoille tarvittaessa ennen pesua tahranpoistokäsittelyn. Maton varsinainen pesu tehdään uudella nykyaikaisella mattojen tasopesukoneella. Tasopesukone on ympäristöystävällinen ja edustaa alansa huippua niin veden kuin pesuaineen annostelussa. Lopuksi matto huuhdellaan aina runsaalla vedellä. Huuhtelun jälkeen matosta puristetaan ylimääräinen vesi pois telapuristimien avulla. Lopuksi matto lingotaan putkilingolla ja ripustetaan kuivumaan kuivaustangolle kuivaushuoneeseen. Kuivaushuoneen ilmastointijärjestelmä puhaltaa sopivassa määrin lämmintä ilmaa ja poistaa ylimääräisen kosteuden.

Pesukoneessa voidaan pestä useimmat kudotut matot ja ns. räsymatot. Kaikissa pesukoneissamme on valittavissa 30/40/60/90°c  pesuohjelmat. Pesukoneissa voidaan valita myös hellävarainen pesuohjelma korkealla vesitasolla. Linkouksen jälkeen konepestyt matot viimeistellään rumpukuivaajassa ennen kuivaustangolle ripustamista.

Maton viimeistely

Tilaa matoille lianhylkivyyskäsittely. Käsittely tehdään Soledo tekstiilisuojalla. Käsittely pidentää pesuväliä sekä helpottaa tahrojen poistoa.

Nukkakäsittely

Otsonointi

 

Meille voit tuoda mattosi ilman ajanvarausta silloin kun sinulle sopii tai tilaa edullinen kuljetuspalvelumme ja nauti helposta matonpesusta!