Otsonointi

Otsoni on luonnon oma desinfiointi aine. Sitä on aina ulkoilmassa, varsinkin ukonilman jälkeen, sitä on erityisen runsaasti. 
Otsoni on noin 1300 kertaa tehokkaampi hapetin kuin esimerkiksi kloori.

Miten otsoni toimii?

Otsonoinnin vaikutus perustuu otsonin epästabiiliin tilaan verrattuna happikaasuun, joka vaikuttaa sen kykyyn luovuttaa rakenteestaan yksi happiatomi, jolloin otsoni toimii voimakkaan hapettimena. Klooriin verrattuna otsoni on 1300 kertaa tehokkaampi.

Otsonointi on tehokas ja turvallinen tapa poistaa epätoivottuja hajuja ja allergianaiheuttajia, kuten tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajua. Otsonointi poistaa epämiellyttävät hajut asunnoista, autoista, asuntovaunuista, veneistä ym. ilman kemikaalijäämiä tai muita haitallisia yhdisteitä.
Otsonointi ei poista rakenteiden sisällä olevaa hometta tai hajuja. Otsonointi on kuitenkin hyvä tehdä sen jälkeen kun pilaantuneet materiaalit on esim. kosteusvaurion takia uusittu. Pintoihin ja kalusteisiin tarttuneet hajut ja ilmassa leijuvat homeitiöt saadaan näin poistettua.

OzoneGenerator 7G otsonaattorilla onnistuu talojen, huoneistojen, asuntovaunujen, autojen ja muiden tilojen otsonoinnit aina 200m2 asti.

Käyttö

Vie otsonaattori otsonoitavan tilan keskelle ja nosta se n. 1,5m korkeuteen parantaaksesi otsonoinnin vaikutusta (otsoni on huoneilmaa painavampaa). Otsonin pääsy ulos käsiteltävästä tilasta on estettävä sulkemalla venttiilit, ikkunat, ovet ja tarpeen tullen teippaamalla aukot/oven reunat tiiviiksi. Kytke otsonaattorin pistoke rasiaan ja käynnistä laite ja poistu tilasta.

Otsonoinnin toteutus

Otsonointikäsittelyn aika riippuu kohteen koosta ja hajuhaitan aiheuttajasta. Mikäli tilassa on lievä hajuhaitta, käsittelyyn riittää joitain tunteja. Kalman haju ja homeen jälki-otsonoinneissa käsittelyaika on noin 1-3 päivää. (kaikki ajat ovat kokemusperäisiä) Otsonoinnin toimivuuden varmistamiseksi otsonoitavan tilan pitäisi olla n. 16-35 celciusta. Huoneilman tulisi olla myös mahdollisimman kuivaa otsonoinnin tehon parantamiseksi. Suurissa tiloissa otsonin levitystä saa hyvin parannettua esim. tuulettimilla. 

Otsonikaasu on myrkyllistä hengittää joten otsonoinnin jälkeinen tuuletus on hyvin tärkeää. Ikkunoiden avaus ja läpiveto nopeuttavat otsonin haihtumista tilasta. Otsonin keskimääräinen puoliintumisaika on noin 30min, joten 24 tunnin käsittely vaatii noin 12 tunnin regeneraatioajan.

Otsonaattori OzoneGenerator 7G

                                

 

OzoneGenerator tuottaa otsonkaasua ilmasta patentoidulla keraamisella koronaputki otsonigeneraattorilla, joka ei tuota lämpöä niin paljoa joka takaa pitkän käyttöiän laitteelle(20 000) Koronaputkitekniikalla saavutetaan monikertainen teho verrattuna koronalevy tekniikkaan, jossa käyttöikä on lyhyempi ja teho epävakaa, tai UV-tekniikkaan, jossa lamppuja joudutaan vaihtamaan noin 8000h välein Laiteemme on myös lähes huoltovapaa. Ozone Generator otsonaattorit valmistetaan ISO9001 laatustandardin alaisuudessa ja ne ovat CE merkittyjä.

- Säädettävä otsonin tuotto 20-100%
- Ajastin (0-30min tai jatkuva toiminen)
- Tuottaa otsonia normaalista huoneilmasta (ei vaadi erillistä happea)

Tekniset tiedot:

Otsonin tuotto: 7g/h (7000mg/h)
Jännite: 230V
Otsonin ulostulon halkaisija: 6mm
sulake: 3A
Koko: 345x155x300mm
Nettopaino: 6kg

 

Otsonaattori OzoneGenerator 5G

 

 

 

- Säädettävä otsonin tuotto 20-100%
- Ajastin (0-30min tai jatkuva toiminen)
- Tuottaa otsonia normaalista huoneilmasta (ei vaadi erillistä happea)

Tekniset tiedot:

Otsonin tuotto: 5g/h (5000mg/h)
Jännite: 230V
Otsonin ulostulon halkaisija: 6mm
sulake: 3A
Koko: 265x150x270mm
Nettopaino: 4.6kg

 

Otsonaattorin vuokra 60 €/vrk tai viikonloppu (pe-ma).

Varaa otsonaattori emaililla: info@pyykkisatama.fi tai soittamalla puh. 017 263 3128.